رژیم غذایی کاهش چربی خون را می توان موثرترین روش درمان و پیشگیری به حساب آورد. با افزایش کلسترل خون چربی خون بالا می رود و عوارض خطرناکی را به دنبال دارد. وقتی چربی در خون افزایش یابد دیواره رگ های قلبی عروقی کلفت می شوند و چربی در رگ ها رسوب می کند و باعث تنگ شدن رگ ها می شود. بنابراین می تواند باعث سکته ی قلبی و یا مغزی شود. یکی از مهم ترین علل چربی خون، چاقی است. زیاده روی در مصرف برخی مواد غذایی احتمال ابتلا به سکته ی قلبی و مغزی را افزایش می دهد. این موارد ممکن است زنگ خطری برای حرکت به سمت رژیم غذایی دیابت و ... باشد.
پیروی از رژیم غذایی کاهش چربی خون و دوری از پرخوری و غذاهای پرکالری و چرب می تواند تضمینی برای سلامت باشد. مصرف غذاهای صنعتی و فست فودی، گوشت چرب، روغن ها، لبنیات چرب و غذاهای سرخ کردنی دشمن سلامتی به حساب می آید. در رژیم غذایی کاهش چربی خون باید غذاهای ناسالم را حذف کرد و به جای آن غذاهای سالم و مناسب را جایگزین کرد. میوه و سبزیجات تازه، لبنیات کم چرب، گوشت بدون چربی و ماهی، روغن های گیاهی و غذاهای آب پز حتما باید در سبد رژیم غذایی خانواده گنجانده شوند. افراد مبتلا به چربی خون بهتر است مصرف شیرینی، کلوچه، کیک و فرآوردههای لبنی پرچرب ، روغن نارگیل، روغن خرما، بیسکوییت، چیپس، پفک، سوسیس، همبرگر، کالباس، بستنی، پیتزا، زرده تخممرغ، جگر سیاه، مغز، سیرابی و قلوه، میگو، خرچنگ و صدف را در رژیم غذایی خود محدود کنند. افراد مبتلا به کلسترول خون بهتر است روزی یک تا دو حبه سیر به صورت خام و یا کمی پخته در غذا مصرف کنند. اصلاح رژیم های غذایی مثل رژیم چاقی، بزرگترین و موثرترین کمکی است که هر کس جهت رسیدن به سلامت می تواند انجام دهد.
رژیم غذایی کاهش چربی خون را باید بر اساس آگاهی لازم و مشاوره با پزشک تنظیم کرد. افراد لاغر نیز امکان ابتلا به چربی خون را دارند. داروهای گیاهی که باعث کاهش چربی خون می شوند تاثیر برابری ندارند. در زیر به برخی از داروهای گیاهی اشاره می شود که تاثیر کاهش دهنده چربی خون دارند: