مقالات

مقالات پزشکی
تغذیه دوران شیردهی برای افزایش شیر
متقاضیان رژیم افزایش وزن
رژیم غذایی دیابت نوع 1
عوامل موثر در کاهش چربی خون
تغذیه دوران بارداری در سه ماهه دوم
نبایدهای در تغذیه دوران شیردهی
راه های پیشگیری از دیابت
ممنوعیت‌های رژیم غذایی کاهش چربی خون
تغذیه دوران بارداری در سه ماهه سوم
خطر بیماری قلب هنگام دیابت بارداری
تاثیر مصرف تخم مرغ در سلامت مادران باردار
مادران دیابتی می‌توانند شیر بدهند؟
افزایش وزن سریع و کاهش خطرات لاغری مفرط
خطرات چربی خون بالا هنگام بارداری
اثرات سو‌ء تغذیه دوران بارداری بر ضریب هوشی کودک
اصول افزایش وزن در کودکان
تاثیر عدم درمان دیابت بارداری بر نوزاد
اولین علامت افزایش چربی خون
اختلال هورمونی در دوران شیردهی
علت ریزش مو در دوران بارداری چیست؟
چه بخوریم تا فشار خون و دیابت نگیریم؟
جلوگیری از دیابت بارداری با تغییر رژیم غذایی
چربی خون منجر به کاهش عملکرد مغز می شود
طب سنتی چه توصیه ای برای کاهش کلسترل و دیابت دارد؟
چرا مصرف سیب در دوران بارداری ضروری است ؟
گیاهان دارویی موثر در کاهش چربی خون
اشتباهات تغذیه ای که مادران در دوران بارداری انجام می دهند
کاهش قند و چربی خون فقط با یک سبزی
تغذیه و تناسب اندام مناسب بارداری را می دانید؟
چطور به وزن ایده آل خود برسیم؟
نکاتی که دیابتی ها باید بدانند!
10توصیه مهم در دوران بارداری و پس از آن
چه غذاهایی سلامتی شما را به خطر می اندازند؟
رژیم های پرطرفدار در دنیا کدامند؟
نقش غذاهای ارگانیک در تغذیه دوران بارداری
راهنمای انتخاب رژیم غذایی مناسب
نقش تغذیه ی سالم در ارتقای سلامتی کودک
چرا باید از قند و غذاهای چرب فاصله گرفت؟
اهمیت انگیزه در تداوم رژیم غذایی
تغذیه دوران بارداری و نکات مهم آن
قبل شروع به مطالعه لطفا این قسمت را بخوانید
تغذیه دوران بارداری در سه ماه اول بارداری
اصول پایه تغییرات رفتاری درچاقی1
اصول پایه رفتار درمانی در چاقی 2
اصول پایه تغییرات ذهنی درچاقی 3
مانند افراد لاغر فکر کنیم 1
مانند افراد لاغر فکر کنیم 2
مانند افراد لاغر فکر کنید 3
مانندافراد لاغر فکر کنید 4
مانند افراد لاغر فکر کنید 5 ( بسار مهم )
مانند افراد لاغر فکر کنید6
مانن افراد لاغر فکر کنید 7
راهکارهای مناسب برای ایجاد روند کاهش وزن در موارد مقاوم به درمان
راهکارهای مناسب برای ایجاد روند کاهش وزن در موارد مقاوم به درمان 2
نقش طب سوزنی در درمان چاقی
آموزش صحیح رفتارهای غذایی و غیر غذایی حین درمان چاقی
نقش مهم تنفس در درمان چاقی
خندیدن لاغر میکند
طب سنتی و درمان کاهش یا افزایش وزن
بررسی دلایل عدم پیروی از رژیم غذایی
توصیه مهم رفتار درمانی در چاقی
تغذیه صحیح و تقویت مو
برنامه غذایی با هدف سلامت پوست
راهکارهای طب سنتی در درمان سلولیت ها
رژیم غذایی ویژه دوران شیر دهی از دیدگاه طب سنتی
رژیم غذایی طب مکمل و داروهای گیاهی جهت کاهش وزن
ژیم غذایی طب مکمل و داروهای گیاهی جهت افزایش وزن در افراد لاغر
رژیمغذاییو طب سنتی و درمان ناتوانی جنسی
رژیم گیاهی افزایش قد و برطرف کنند تاخیر رشد
توصیه های رژیم غذایی در بارداری
توصیه های رژیم غذایی در حین تحصیل و مطالعه
دستورات غذایی در بیماران دارای چربی خون بالا
اهداف غذایی در بیماران دیابتی از دیگاه علم تغذیه و طب سنتی
رژیم غذایی ویژه پیشگیری و کنترل سرطان
رژِیم غذایی ویژه ایجاد وقفه در عادات ماهیانه
رژِم غذایی ویژه در تنظیم عادات ماهیانه نامنظم و دردناک
رژیم غذایی در جهت درمان و رفع علائم و ناراحتی های دوران یائسگی
رژیم غذایی ویژه برای جلوگیری از ویار
loading...
نبایدهای در تغذیه دوران شیردهی

شما به عنوان یک مادر مسئول هستید و باید تصمیم بگیرید که تغذیه دوران شیردهی مناسبی را انتخاب کنید زیرا محدودیت های غذایی در طول دوران بارداری و در تغدیه دوران شیردهی برای زنان وجود دارد.

برخی از مادران گمان می کنند که می توانند هر چیزی که دوست دارند برای تغذیه دوران شیردهی بخورند. در حالی که برخی غذاهای به شدت طعم دهنده ممکن است طعم شیر را تغییر دهند، به نظر می رسد اکثر نوزادان از انواع طعم شیر مادر لذت می برند. به طور کلی، طعم غالب رژیم غذایی شما، چه سس سویا یا فلفل قرمز در مایع آمنیوتیک شما در حین بارداری وجود دارد. جنین ها مقدار قابل توجهی از مایع آمنیوتیک را قبل از تولد تغذیه کرده اند، بنابراین وقتی آنها دوباره شیر مادر را در آن طعم می نوشند، قبلاً به آنها عادت کرده اند. به همین دلیل تغذیه دوران بارداری نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.


گاهی اوقات در تغذیه دوران شیردهی پس از خوردن یک غذای خاص توسط مادر، و تغذیه کودک از شیر مادر متوجه می شوید که کودک دچار مشکل و درد معده می شود. اگر این وضعیت را متوجه شدید برای چند روز از این غذا اجتناب کنید. برای تست اینکه آیا واقعاً علت این مواد غذایی بوده است یا خیر؟ یک بار دیگر آن را دوباره مصرف کنید و ببینید آیا مجدد آن اثر وجود دارد؟

در اینجا یک لیست از مواد غذایی وجود دارد که شما برای تغذیه دوران شیردهی  نباید از آن استفاده کنید:

نبایدهای در تغذیه دوران شیردهی - 1

نوشیدنی های گازدار

نوشیدنی های گازدار دارای مواد افزودنی هستند. که یک شکر مصنوعی است که 100 برابر شیرین تر از شکر بوده و بسیار مضر است و توسط بدن شما جذب و دفع نمی شود. این شکر مصنوعی می‌تواند برای کودک شما مشکل ساز شود و منجر به ایجاد حساسیت در کودک گردد. همچنین آن‌ها دارای گازهای زیادی هستند که باعث اسیدی شدن شیر شده و به راحتی به کودک شما منتقل می شود و نوزادان به علت حرکات نامنظم روده، به دلیل اضافه شدن حباب های گاز، زمان زیادی از درد معده رنج می برند. نویشیدنی های گاز دار باعث دیابت نیز می شود که اگر شما در دوران باردای خود از رژیم غذایی دیابت استفاده کرده باشید به خوبی می دانید که نوشیدنی های گاز دار جزء ممنوعات نوشیدنی های شما هستند

الکل و کافئین

 اکثر خانم ها عادت دارند چای یا نوشیدنی‌های داری کافئین در وعده ی صبحانه مصرف کنند و اگر در تغذیه دوران شیردهی آن را حذف کنند، از حالت تهوع و سردرد شکایت می کنند. اما چای دارای کافئین است که بر الگوهای خواب شما تاثیر می گذارد. کافئین اعتیادآور است و یک محرک عصبی است. از مصرف چای در تغذیه دوران شیردهی، نه به طور کامل اما برای بیش از یک بار در روز اجتناب کنید. کافئین دارویی است که بر ترشح ملاتونین تأثیر می گذارد. همچنین الکل اثرات جبران ناپذیری بر روی سلامت شیر مادر و در نتیجه سلامت کودک می گذارد. از این رو از مصرف الکل باید اجتناب ورزید

 غذاهای ایجاد کننده نفخ

همانطور که ذکر شد، به طور عمده نوزادان به علت گردش نامنظم خون در روده در معرض درد معده هستند. در تغذیه دوران شیردهی غذاهایی مانند کلم، گل کلم و از این قبیل دارای مقدار زیادی بی کربنات هستند. اثرات آنها بر روی سلامت شیر مادر با نوشیدنی های گازدار مشابه است. در تغذیه دوران شیردهی از مصرف کرفس، سبزیجاتی مانند تربچه و پیاز اجتناب کنید.

بابونه

 بابونه دارای اسید نیکوتین است که در موادی مانند سیگار و دخانیات یافت می شود. از اینرو بابونه میتواند شامل مقادیر کمی نیکوتین داشته باشدو علت برخورداری از پتانسیم بالا، تعادل الکترولیتی را مختل می کند. این ماده غذایی، همچنین می تواند باعث بالا رفتن فشار خون بالا می گردد زیرا آنها دارای تیامین هستند که موجب افزایش فشار خون می‌شود. همچنین آنها دارای محرک هایی هستند که با هورمون هایی که برای تولید شیر مورد نیاز است، مقابله می کنند. پس در تغذیه دوران شیردهی از مصرف و استعمال این موارد خودداری کنید.

آناناس

آناناس دارای آنزیم برملیان است که دارای خواص زیادی است و بروز  قاعدگی را افزایش می دهد. آناناس یک میوه دیورتیک است و از این رو قاعدگی را تقویت می کند که در دوران شیردهی برعکس، اثرات سوء بر روی هورمون شیردهی دارد.

ادویه جات، ترشی جات و فلفل

ادویه جات موجود در ترشی جات علاوه بر فلفل حتی شامل هل و زعفران می باشد. شما باید درک کنید که ادویه جات از دو نوع است: ادویه جات گرم و ادویه های سرد. دارچین، هل و فلفل در طبیعت گرم هستند. از سوی دیگر زردچوبه و رازیانه طعم دهنده های تسکین دهنده است. شما به ادویه جات کمی مانند زردچوبه نیاز دارید تا به شما در درمان عوارض پس از زایمان کمک کند. اما باید در تغذیه دوران شیردهی فلفل، دارچین و غیره را کاهش دهید. آنها ممکن است معده ی نوزاد شما را ناراحت کنند.

نبایدهای در تغذیه دوران شیردهی - 2

پیاز خام

پیاز دارای مقدار زیادی اسید اسکالین است و این باعث بوجود آمدن بوی بد دهان شده و از دگر باعث کم آبی بدن نیز می‌شود. این در حالی است که در حال حاضر بدن شما در زمان پیروی از تغذیه دوران شیردهی به علت خوردن غذاهای کم چرب آب زیادی از دست داده است. برای نوزاد، اثرات حتی بدتر می شوند. پیاز سبب تغییر طعم شیر خواهد بود و کودک شما ممکن است دوست نداشته باشد آن را تغذیه کند. حتی اگر کودک شما قبول کند، به دلیل درد کولیک، درد ناشی از گسترش روده، برای فرزند شما اثرات نامطلوبی در پی خواهد داشت.

سیر

یر درد کولیک را افزایش می دهد. سیر یک ادویه تند است که بو و ترکیب شیر را تغییر می دهد. با این حال مهم است که در اینجا ذکر شود که این ویژگی در تغذیه دوران شیردهی به تحریک شیردهی کمک می کند.

مخمر

مخمر ماده موجود در محصولات نانوایی است. همیشه مواد تشکیل دهنده این محصولات را بررسی کنید. پودر مخمر یک آلرژی زا قوی است. اگر به نوزادتان برسد، احتمال زیادی وجود دارد که کودک شما علائم آلرژی از خود نشان دهد. مانند التهاب، استفراغ و حتی تب.

بادام زمینی

بسیاری از متخصصین سلامت باور دارند که بسیاری از مادران دچار آلرژی و حساسیت به بادام زمینی می باشند و توصیه میشود از مصرف این ماده غذایی در طول دوران شیردهی اجتناب کنند.

در تغذیه دوران شیردهی از مصرف میوه ها و سبزیجات خام همراه با نگهدارنده های مضر مثل رنگ مصنوعی و مواد طعم دهنده اجتناب کنید.

 اگر کودک شما دارای علائم آلرژی(مانند اگزما، اضطراب، احتقان یا اسهال) باشد، ممکن است از طریق چیزی که او به طور منظم با آن تماس دارد مانند صابون، یا غذاهایی که مادر در تغذیه دوران شیردهی می خورد، ایجاد می شود. این معمولاً  نیاز به کمی بررسی دارد تا دقیقاً مشخص شود چه چیزی باعث حساسیت می شود. در همین راستا باید تغذیه دوران شیردهی بر اساس نظارت پزشک متخصص تغذیه دوران شیردهی و با رعایت اصول و نکات حائز اهمیت در نظر گرفته شود.

نبایدهای در تغذیه دوران شیردهی - 3

اگر فکر می کنید چیزی که برای تغذیه دوران شیردهی می خورید سبب ایجاد مشکل برای کودک شما می شود، چیزی است که شما دو تا شش ساعت قبل از شیردهی خوردید. شایع ترین مشکل سازها شامل محصولات شیر گاو، سویا، گندم، تخم مرغ، آجیل و ذرت هستند.
قبل از اینکه هر غذایی را از تغذیه دوران شیردهی خود حذف کنید با پزشک متخصص خود صحبت کنید. اگر در تغذیه دوران شیردهی از مواد غذایی، به عنوان مثال، تمام محصولات لبنی اجتناب کنید، لازم است یک متخصص تغذیه برای مشاوره در مورد جایگزینی مواد غذایی دیگر و یا مکمل های تغذیه ای با شما ملاقات کند.