سه ماهه سوم بارداری زمانی است که بیشترین رشد کودک در این دوره اتفاق می افتد و می تواند از طریق افزایش وزن مادر حاصل شود. همچنین مرحله ای است که شما می توانید کمی بیشتر از سه ماهه اول و دوم بخورید و تغذیه خود را به 450 تا 500 کالری اضافی در روز افزایش دهید. گنجاندن غذاهای با کیفیت بالا و مواد مغذی در طول سه ماهه آخر به عنوان تغذیه دوران بارداری به رشد کودک کمک خواهد کرد.
در مایع آمنیوتیک در سه ماهه سوم حجم خون افزایش می یابد و در آخرین سه ماهه مرحله حاملگی کودک همیشه در حال رشد است و مادر ممکن است احساس درد کند. احساس ناخوشایند و بی قراری در شب، داستان هر زن باردار است. می توان با ایجاد تغذیه دوران بارداری مناسب تا حدی این احساس های ناخوشایند و درد را کاهش داد.
در زیر مواردی جهت تغذیه دوران بارداری در سه ماهه سوم بیان شده است:
مطالعاتی وجود دارد که اهمیت پروبیوتیک ها برای یک روده سالم را ثابت می کند. علاوه بر این، پروبیوتیک ها حتی می توانند در سیستم ایمنی بدن حتی در دوران بارداری نیز افزایش یابند. پروبیوتیک ها در غذاها مانند ماست، کفیر و نیز مکمل های غذایی (کپسول، قرص و پودر) در دسترس هستند.
چربی های خوب موجود در روغن زیتون، آووکادو، آجیل و دانه های غلات به سلامت بدن کمک می کنند. چربی های خوب منابع غنی انرژی هستند و مواد مغذی مهم شامل منابع گیاهی امگا 3، ویتامین E و منیزیم مهم هستند. لذت بردن از روغن زیتون به عنوان یک سس سالاد، آجیل های مخلوط برای میان وعده و همچنین تمرکز منظم برای خوردن ماهی ها در طول تغذیه دوران بارداری در سه ماهه سوم بارداری بسیار مهم است.
امگا تری در رژیم غذایی به عنوان چربی خوب شناخته می شود و برای رشد کودک به خصوص مغز کودک بسیار ضروری است، بنابراین، تکمیل منابع این چربی با کیفیت بالا لازم است. تحقیقات نشان می دهد که زنانی که در تغذیه دوران بارداری برای سه ماهه سوم، امگا 3 مصرف می کنند کمتر از سایرین در معرض خطر افسردگی پس از زایمان قرار دارند. منابع غذایی حاوی امگا 3 مانند ماهی های چرب، جگر گاو یا گوسفند، سبزیجات با برگ سبز تیره، کتان، ماهی، گردو و غیره هستند.
گوشت قرمز، تخم مرغ و حبوبات، همه منابع غذایی غنی از آهن هستند. به یاد داشته باشید که آنها را حداقل دو تا سه بار در هفته در تغذیه دوران بارداری خود قرار دهید.
به عنوان یک کانی قدرتمند در تغذیه دوران بارداری برای سه ماهه سوم شما نیاز به کلسیم بیشتری برای تشکیل اسکلت کودک خود دارید. شیر و دیگر محصولات لبنی سرشار از کلسیم هستند. اگر شما به شیر حساسیت دارید، از متخصصان تغذیه خود بخواهید که جایگزین دیگری را توصیه کنند.
در تغذیه دوران بارداری منیزیم را نیز به خاطر داشته باشید زیرا به ساخت و ترمیم بافت های بدن کمک می کند، ماهیچه ها را شل کرده و گرفتگی عضلات پا را کاهش می دهد. منابع غذایی غنی از منیزیم عبارتند از لوبیا سیاه، جو، دانه کدو تنبل، سبوس جو، بادام و غیره.
پروتئین به عنوان یک غذای سازنده برای تغذیه دوران بارداری در این فاز است که به تسریع رشد کودک کمک می کند. اسیدهای آمینه پروتئینی برای رشد سلول ها مفید هستند، بدن شما و اندام های بدن شما را رشد می دهد تا به نیازهای نوزادتان برسد. پروتئین همچنین به تثبیت قند خون کمک می کند، که در تغذیه دوران بارداری برای زنان مبتلا به دیابت حاملگی مهم است و موارد فوق در رژیم غذایی دیابت بطور ویژه بررسی می شود. منابع حاوی منیزیم عبارتند از تخم مرغ، شیر، لوبیا، ماهی و غیره.
در تغذیه دوران بارداری، غذاهای غنی از پتاسیم ممکن است به مایع آمنیوتیک بیش از همه کمک کنند، مصرف سبزیجات برگ سبز مانند کلم، اسفناج، کرفس، کدو، میوه های تازه، چغندر و چای سبز را افزایش دهید، مهم تر از همه به این نکته توجه کنید که کافئین موجود در آن آزاد می شود. که ممکن است توسط ماماها و یا متخصص زنان و زایمان توصیه نشود لازم است با آنها مشورت کنید.
علاوه بر رعایت نکات ذکر شده در تغذیه دوران بارداری، هرگونه حرکت نیز خوب است بنابراین تا زمانی که بتوانید به پیاده روی خود ادامه دهید و یا برای کمک به گردش خون از حرکت دادن پاهای خود استفاده کنید. موادغذایی مانند انواع توت ها، آووکادو، چغندر و گندم سیاه به بهبود واریس کمک می کنند.
در طول سه ماهه سوم، یکی از بزرگترین مسائل مربوط به تغذیه، تعادل کالری مورد نیاز شما با انتخاب غذاهای غنی از مواد مغذی در تغذیه دوران بارداری و تغذیه دوران شیردهی است. رفلکس غذا و سوزش سردل معمولا شایع است، زیرا نوزاد شما در حال رشد است و به همین دلیل نوع غذا و زمان بندی مهم است.
در تغذیه دوران بارداری وعده های غذایی شامل تنقلات که تقریباً به اندازه یک مشت هستند و هر دو ساعت مصرف می شوند، به شما کمک می کنند تا کالری کافی دریافت کنید. گزینه های خوب دیگر عبارتند از نصف ساندویچ، کراکر با سرکه، پاستا یا برنج قهوه ای با مرغ یا ماهی آزاد، نوشیدنی های شیری، ماست و آجیل.
در تغذیه دوران بارداری برای سه ماهه سوم از لیست غذاهای زیر اجتناب کنید: